Onze brouwerij

Onze Nijmeegse Boerenland Brouwerij Boer Koekoek

Brouwerij Boer Koekoek, wij zijn een familiebedrijf sinds 2014 actief in Nijmegen gevestigd. De brouwers zijn vader Robert en zoon Thijs Koekoek.
Moeder Helen is steun en toeverlaat in het ondersteunen van het brouwproces.
Onze brouwerij, ligt aan de Dijkgraaf van Wijckweg waar wij onze eigen groenten fruit en kruiden verbouwen. Hierdoor kunnen we gebruik maken van deze ingrediƫnten. Denk bijvoorbeeld aan hop en kruiden uit eigen tuin.

Het brouwproces.

De brouwketel produceert 175 liter per brouw. Wij maken voor het brouwproces gebruik van zonne- energie en gas. Het restproduct van het brouwproces -de borstel-,gebruiken we voor het voeden van onze kippen en van onze toekomstige varkentjes, zodat we geen afval produceren dat naar buiten moet worden afgevoerd.

brouw ketel

Brouwen met de seizoenen mee.

Wij brouwen ons bier met de omstandigheden van het seizoen mee. Doordat wij brouwen in onze boerenlandschuur vinden we het belangrijk en noodzakelijk goed te kijken naar de omstandigheden, qua temperatuur van het moment te plaatse. Hierdoor maken wij in de wintermaanden gebruik van koude vergisting tussen de 7 en 12 graden, en in de zomermaanden van warme vergisting tussen de 17 en 22 graden, van ons bier.

Zelfbouw en creativiteit.

Creatieve ontwikkelingen en zelfbouw staan bij ons voorop. Zo hebben we zelf ons onderkomen gebouwd en zijn de grondstoffen lokaal betrokken. Wij zijn vaak in staat om materialen te hergebruiken die doorgaans als afgeschreven worden beschouwd. Onze wel beroemde brouwketel heeft ooit dienst gedaan als melkvat. Tenslotte proost op het door ons gebrouwen bier, waar wij met veel liefde aan gewerkt hebben.